Arganolie

Argania Spinosa Kernel Oil

Boom der schoonheid

Al heel lang wordt arganolie geproduceerd en gebruikt binnen Marokkaanse bevolkingsgroepen, maar tegenwoordig is arganolie wereldwijd een geliefd ingrediënt in verzorgingsproducten door de veelzijdigheid en bijzondere eigenschappen van de olie.

Het is echter ook een zeldzame olie, omdat er nog maar 20 miljoen Arganbomen (“Boom der schoonheid” genoemd binnen de stammen in Marokko) bestaan. En zeldzaam maakt duur; het wordt daarom ook wel het “Vloeibaar Marokkaans Goud” genoemd. De vruchten van de Arganboom bevatten noten, waarin zich 1 tot 3 pitten bevinden. Uit die pitten wordt de Arganolie geperst. Vaak wordt dat handmatig gedaan, waardoor het verkrijgen van de olie een intensieve en tijdrovende klus is.

Beschermende werking

Voor de verzorging van zowel huid als haar is Arganolie een prachtig ingrediënt in een (haar)zeep. De olie bevat veel vitamine E en anti-oxidanten, waardoor het een beschermende werking heeft. Het verzacht de huid en het haar en geeft het een mooie glans.

Arganolie werkt hydraterend en zorgt er ook voor dat het vocht wordt vastgehouden. Voor de acné-gevoelige huid is het een fijne olie en ook bij psoriasis en brandwonden kan arganolie verlichting geven. Daarnaast staat arganolie bekend als olie die kan helpen bij het voorkomen en verminderen van rimpels.
Buy now