Shea butter

Butyrospermum Parkii Butter

Voor een droge en beschadigde huid

Shea butter heeft een zeer verzachtende werking en staat bekend om de positieve bijdrage aan de elasticiteit van de huid. Het is rijk aan essentiële vetzuren en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Shea butter, ook wel karitéboter genoemd, staat bekend om haar vochtinbrengende en helende werking bij droge en beschadigde huid. Het is erg vet en romig, maar trekt snel in en voelt niet vettig aan op de huid. Door de helende, vochtinbrengende werking wordt het daarnaast gebruikt bij eczeem, littekens, (zwangerschaps)striae, kleine wondjes en een geïrriteerde huid (zoals bijvoorbeeld bij verbranding door de zon). Shea butter is rijk aan antioxidanten waaronder vitamine A en E, en essentiële vetzuren.

Het verkrijgen van shea butter is van begin tot eind een heel proces. De noten worden uit hun schil gehaald, waarna ze worden gedroogd, geroosterd en fijngestampt. De fijngestampte noten worden vervolgens opgeklopt met heet water. Daarna wordt de vette massa gekookt en hierbij wordt de olie van de rest gescheiden. Vervolgens wordt dit opgeklopt tot de shea butter zoals wij die kennen. Shea butter wordt bij ons met name in cosmetica gebruikt, maar in Afrika wordt het ook in het eten gebruikt.
Buy now