Etherische Oliën

De (h)eerlijke geuren van de natuur

Naast dat wij het heel belangrijk vinden om onze zepen een mooie kleur te geven, spelen ook zeker geuren een belangrijke rol bij de ontwikkeling ervan. Kleuren spreken het oog aan, maar een geur neemt je mee in een bepaalde sfeer en kan invloed hebben op je gemoedstoestand. Voor onze zepen maken we gebruik van biologisch gecertificeerde etherische oliën. Dit zijn geconcentreerde extracten van verschillende plantendelen, zoals de bloemen, wortels, bladeren of schors. Door stoomdestillatie of koude persing worden de bruikbare stoffen uit de plantendelen verkregen. Een heel duidelijk voorbeeld hiervan is het samenknijpen van een sinaasappelschil; je ziet de olie er dan uitkomen.

Etherische oliën brengen niet alleen een heerlijke geur; veel van die etherische oliën hebben ook een therapeutische werking op je lichaam. Zo kunnen ze kalmerend of juist enerverend werken. Maar ook worden veel etherische oliën toegepast als natuurlijke geneeskrachtige ondersteuners om het lichaam weer in balans te brengen. Hoewel etherische oliën natuurlijke ingrediënten zijn, kunnen mensen er toch gevoelig op reageren. Dat wordt veroorzaakt door bepaalde stoffen, allergenen, die in de oliën voorkomen. Wanneer ze in bepaalde hoeveelheid voorkomen in een product, moeten ze worden vermeld op de ingrediëntenlijst. Voorbeelden van allergenen die in onze zepen voorkomen zijn limonene, linalool, citral, geraniol en eugenol.

Om te controleren of jij gevoelig reageert op deze allergenen kun je de zeep het beste eerst testen op een klein gedeelte van je huid. Vraag advies aan je huisarts als je niet zeker weet of je bepaalde ingrediënten kunt gebruiken wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent of een medische aandoening hebt.
Buy now