Betekenisvol ondernemen

(H)eerlijke, duurzame zeep die helpt om armoede in de wereld weg te wassen.

Meer dan ooit wordt er tegenwoordig aandacht besteed aan het belang om bewuster stil te staan bij de manier waarop wij met de schepping omgaan. Het wordt steeds duidelijker dat het niet langer zo door kan gaan en dat er verandering moet komen. Ook wij zijn ons daar heel goed van bewust en willen daar graag aan bijdragen. Als Zeepfabriek Suver hebben we hier een duidelijke visie op.

Zo worden onze zepen verpakt met enkel een jute touwtje en een label van FSC-gecertificeerd kraft-papier. Onze drukker is milieugecertificeerd; er wordt volledig met plantaardige middelen geproduceerd, dus zonder schadelijke oplosmiddelen zoals Isopropyl alcohol en voor het printen wordt bio-inkt gebruikt. Ook zijn zowel de zepen als het verpakkingsmateriaal plastic vrij.

Bij het verantwoord omgaan met de schepping hoort ook het goed zorgen voor dieren. Daarom worden onze zepen niet getest op dieren en de ingrediënten die we gebruiken zijn eveneens dierproefvrij. Ons logo laat goed zien wat wij als Zeepfabriek Suver belangrijk vinden. “Suver” is een Fries woord en de Nederlandse betekenis ervan is onder andere “zuiver”. De link tussen zuiver en zeep is natuurlijk snel gemaakt; zeep reinigt en wast schoon.

Onze zepen zijn als het ware dubbel-zuiver, omdat ze gemaakt zijn van zuivere, biologische grondstoffen. Het gebruik van palmolie heeft daarin naar ons idee geen plek en daarom kiezen we er bewust voor palmolie-vrije zepen te maken. Maar de naam Suver heeft ook alles te maken met ons verlangen om iets positiefs bij te dragen aan het leven van mensen die het minder goed hebben getroffen.

Het is heerlijk om je te wassen met een stuk zeep wat met veel liefde en handgemaakt is. En zeker als je weet dat het bestaat uit eerlijke en zuivere ingrediënten. Maar hoeveel te meer kun je ervan genieten als je weet dat door dat stukje zeep andere mensen de kans krijgen op een beter bestaan?! Zoals je bij “Ons Verhaal” kunt lezen, doneren wij een gedeelte van de verkoop van onze producten aan goede doelen. Dat is nog eens letterlijk dubbel genieten!!

In ons logo zie je boven onze naam een klein hartje afgebeeld. Het staat voor onze passie voor ons mooie product, voor het ambacht zeepmaken en zeker niet op de laatste plaats voor onze missie die wij hiermee uitdragen! Maar ook is het een “pompeblêd”; het blad van de waterlelie. Je vindt dit pompeblêd terug in de vlag van Fryslân, de provincie waar onze roots liggen. Wat het extra bijzonder maakt is dat de waterlelie symbool staat voor “zuiverheid”.

En daarmee is wat ons betreft de cirkel rond; met ons logo is alles gezegd waar wij als Zeepfabriek Suver voor staan. Het onderstreept dat onze liefde en zorg voor de wereld en de schepping centraal staan bij het maken van onze zepen. Liefde en zorg voor de natuur, waarin wij allemaal verantwoordelijkheid dragen. Liefde en zorg voor mensen die daar zo’n behoefte aan hebben en daarmee tot bloei kunnen komen. Dat is waar wij aan bij willen dragen en waarom wij zoveel passie hebben om voor jou een mooi stuk (h)eerlijke, handgemaakte zeep te maken!Buy now